Utmanade Arkitektur i Hagastaden

Atrium

Runt om Nya Karolinska Solna växer stadsdelen Hagstaden upp. Kulturförvaltningen ansvarar för den konstnärliga gestaltningen av sjukhuset och de tillhörande områdena. I det arbetet är det extra viktigt att ha en överblick över området och de olika verksamheter som finns på plats och som det nu planeras inför. Visionen för Hagastaden är att bli en vetenskapsstad i världsklass och ambitionen för arkitekturen och den konstnärliga gestaltningen är också den högsta.

Tisdagen 4 mars presenterades en ny byggnad, belägen mitt i Hagastaden, som kommer att ha restaurang, café, terrass och inbjuda till möte mellan dem som bor, arbetar och besöker stadsdelen. Belatchew Arkitekter utsågs till arkitekt för byggnaden med motiveringen:

Atrium_II”För ett mycket attraktivt och inspirerande förslag, kallat ”Twist”. Arkitekterna har lagt stor vikt vid en mänsklig, hållbar och symbolisk gestaltning. ”Twist” är en skulptural byggnad som med funktion, form och material kontrasterar sin omgivning och på ett tilltalande sätt berikar och bidrar till uppfyllandet av visionen för Hagastaden. En märkesbyggnad som välkomnar, bjuder in och skapar stor nyfikenhet”.”

– Visionen är att skapa en attraktiv och unik mötesplats för folk som bor, arbetar och besöker området. En inbjudande och välkomnande plats med lockande innehåll vars arkitektur utmanar och inspirerar, säger Ulrika Hellström, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Läs hela pressmeddelandet här 

Bild: Belatchew Arkitekter

Annonser
Det här inlägget postades i Hagastaden, Pågående projekt, Pressmaterial och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s